05 augusztus, 2010



Bizony, bizony a kocka, az a bizonyos, el lett vetve. El is gurult, sőt gurul azóta is, messzi völgyekbe, barlangokba mert nem találta meg a helyét.Még minden bizonnyal keresi az élet adta legjobb lehetőséget.


Mi történt azóta az oroszlánnal? cicukám beteg, gyenge. Időnként , mert ám csal a látszat, próbálgatja már az erejét.Nem szereti se azt hogy beteg, se azt hogy gyenge,sem azt hogy elfelejtik ki is ő valójában........ ezért másolom ide a híres és mindenki kedves mesemondójának igaz történetét a beteg oroszlánról.


BENEDEK ELEK meséje és egy kedves oroszlános dal , mert rákattintva és úgy olvasva a történetet bizonnyára a kettő együtt megteszi itt is és a blogon túl is csodatévő mesebeli erejét:


Aki végig olvassa a történetet és szereti cicukáját, remélheti, hogy előbb utóbb minden jóra fordul:-))


Betegen feküdt barlangjában az állatok királya. Elsőnek mackó koma ment hozzá látogatóba.- Hogy van felséged? Hogy szolgál az egészsége? - kérdezte mackó koma alázatosan.- Rosszul, nagyon rosszul, - nyögött az oroszlán. - S ez nem elég: még rossz szagú is a barlangom. Nem érzed, medve koma?- De bizony érzem. Rettentő rossz szag van itt, felség.- Mit? - ordított az oroszlán. - Hogy mered ezt mondani? - Felugrott fektéből és szétszaggatta mackó komát.Nemsokára jött a nyúl is. Egész testében reszketett, amint belépett. De hát az illendőség azt kívánta, hogy lássa: hogy s mint szolgál az egészsége az állatok királyának.- Nem érzesz rossz szagot? - kérdezte az oroszlán.- Dehogy, felséges királyom - dadogta a nyúl. - Pompás illat van itt!- Hazudsz! - ordított az oroszlán. - Bizony rossz szag van itt!Szétszaggatta a nyulat is.Harmadiknak jött farkas koma. Ettől is kérdezte az oroszlán:- Nem érzesz itt rossz szagot?Farkas koma hümgetett s azt mondta:- Nincs itt, felséges uram, se rossz, se jó szag.- Hazudsz! - ordított az oroszlán. - Az nem lehet, hogy se rossz, se jó ne legyen.Bezzeg hogy szétszaggatta farkas komát is.No, de pórul járt a szajkó is, mikor a barlang fölé telepedett és ott fecsegett.- Azt mondd meg - mordult rája az oroszlán - miféle szag van itt?- Rossz is, jó is, - felelt gondolkodás nélkül, szajkó módjára, a madár.- Hiábavaló fecsegés, - morgott az oroszlán, s kitekerte a szajkó nyakát.Ez se fog többé össze-vissza hordani hetet-havat, - gondolta a haragos király.Lehet, hogy éppen madárra vadászott a macska, mert akkor dugta ki a fejét a lombok közül. Alázatosan földig hajolt, mikor nagy rémületére észrevette, hogy miféle hatalmas úr színe elé került.- Nem érzesz rossz szagot? - kérdezte tőle a király.- Ahol felséged van, a rossz szag is rózsaillat - felelt hízelegve a cirmos.- Arcátlan hízelgő! - fakadt ki a király s agyoncsapta a macskát.A kutya arra kóborolt. Ezt is megszólította az oroszlán:- Nem érzesz itt rossz szagot?- Mit kíván felséged? Rossz szagot vagy jó szagot érezzek? - kérdezte felelet helyett a szolgalelkű kutya.Az oroszlán ezt is leütötte. Ő feleletet várt nem kérdést.- Hitvány tányérnyaló! - morogta bosszankodva.Végezetül jött róka komámasszony. Mélyen meghajtva magát, alázatosan hajbókolt: csókolom mind a négy lábát, felséges királyom!- Mondjad, rossz vagy jó szag van itt? - kérdezte az oroszlán.Róka komámasszony ravaszul hunyorított s mondta:- Felséges királyom, életem-halálom kezedbe ajánlom, bocsáss meg, de olyan erős náthám van, hogy nem tudom megkülönböztetni a rossz szagot a jó szagtól.- Na, köszönd a náthádnak - mondotta az oroszlán s kegyelmesen elbocsátotta róka komámasszonyt.
Ezért hát én is mindenkit megértő szívvel bocsájtok útjára, ígérem amint újra ereje teljéhez közeledik a kedves oroszlán új fejezeteket lehet itt olvasni .

Nincsenek megjegyzések: